Tárolás: fénytől védett, száraz, hűvös helyen.
A gyömbér ízét Magyarországon elsősorban édes termékekhez társítjuk, mézessüteménykhez, sajttorta sütis rétegéhez, almás pitékhez, forraltborhoz.
Ám a gyömbér egészben jól illik savanyúságokhoz, ecetes uborkához, vagy akár őrölten levesekbe, különösen marhahúsos levesekbe, vagy gyümölcslevesekbe is.
A kínai, indiai és thai ízvilágú ételeknek is alapfűszere.
Gyömbéres kekszek, gyömbéres kenyér és gyömbérsör is készthető vele.
A legnagyobb mennyiséget gyömbérből ma Nigéria és Kína exportálja, így e két helyről származnak a mi gyömbér termékeink is.
Egy másik, a hőkezelt őrölt gyömbér termékünket olyan felhasználásra ajánljuk, ahol a késztermék már nem esik hőkezelés alá, így pl. a gyömbérport egészségtudatos késztermékekben alkalmazzák.