Mustármag sárga, egész
A mustármag eredete, természetes élőhelye
A mustármag a káposztafélék családjába tartozó, kifejezetten a magjáért termesztett növény magja. A feltehetően a Közel-Keletről származó mustármag római közvetítéssel került Európába, ahol azóta is megterem akár a konyhakertben is. Barna és sárga változata egészben és őrölve is ismert fűszer.
Milyen ételekhez használható a mustármag sárga, egész változata?
A mustármag legismertebb felhasználása a mustár készítése, melyhez a mustármagot mozsárban összetörik, majd különböző fűszerekkel, sókkal és olajokkal dúsítják.
- A mustármag sárga, egész változata alkalmazható savanyúságok - uborka, káposzta befőzéséhez, a vegyeszöldség savanyúság, azaz a csalamádé alapanyaga is egyben.
- A sárga mustármag egészben adagolható egészben sült, főtt húsokhoz, zöldségekhez, levesekhez is.
- A grillezett húsok és halak előpácolásához használt fűszerkeverékekbe is tehetünk sárga mustármagot.
- Jól párosítható hagymafélékkel, korianderrel, római köménnyel, ecettel, tárkonnyal, fokhagymával, szegfűszeggel.
- A mustármag sárga, egészben kapható változata az egészségmegőrzés, roborálás egyik legjobb módja, hiszen kiváló magcsíra alap; a mustármag csírája jelentős pozitív élettani hatásokkal bír.
Tárolás: fénytől védett, száraz, hűvös helyen.