Tárolás: fénytől védett, száraz, hűvös helyen.
Sokszor a külföldi piacok fűszerillata köszön vissza vásárlóinknak, amikor belépnek fűszerüzemünkbe és megérzik a római kömény illatát. Mert ez az illat markáns, átható, felejthetetlen.
Mind a távol-keleti, mind a latin-amerikai konyhában előszeretettel használják. Sok fűszerkeverék összetevője a római kömény, a legfontosabbak ezek közül a currypor és a különböző masalák, amelyeknek egyik elengedhetetlen alapfűszere.
Szárazon pirítva aromája intenzívebb, finomabb lesz, de mindenképp csak kis mennyiségben használatos, mert erős aromája képes elnyomni a többi fűszer ízét.
Gyógyászati jelentőségeként meg kell említeni az emésztésre gyakorolt jó hatását: a csecsemők kólikájára teát készítenek belőle - édesköménnyel együtt felerősítve hatását -, de egyéb görcsös panaszok esetén is görcsoldó és nyugtató hatású.