Érdekesség: A fahéjültetvények tudatos telepítése az 1700-as évek közepén odavezetett, hogy hatalmas mennyiség áramlott Európába, amely miatt a holland kereskedők kénytelenek voltak hatalmas mennyiségeket felgyújtani, hogy a fahéj árát mesterségesen magasan tartsák. Így 1760 júniusában 2 napon át égették a fahéjat, s a füst Hollandia nagy részét kellemes illatfekhőbe borította.
Melyiket válasszuk, mi a különbség, ceyloni vagy cassia fahéj?
Egy egész BLOG bejegyzést szenteltünk a témának, olvasd el ide kattintva: Mi különbözteti meg a ceyloni valódi fahéjat és a cassia vera fahéjat?
Ha érdekel az is, hogyan készül a ceyloni fahéj, gyere velünk fahéjat szüretelni a BLOG-on: A ceyloni fahéj nyomában Srí Lankán
Tárolás: fénytől védett, száraz, hűvös helyen.