Összetevők: chili, koriander, római kömény, kurkuma, görögszénamag, gyömbér, fűszerpaprika, feketebors, mustármag, citromnád (zellert és glutént nyomokban tartalmazhat)
Tárolás: fénytől védett, száraz, hűvös helyen.
Ez a vörös thai curry por más, mint a többi curry, színében pirosabb, ízében csípősebb, hiszen több chilit és gyömbért tartalmaz.
Receptajánlónk:
Thai garnéla leves vörös Thai curry porral
Hozzávalók:
- 400 g tisztított garnélarák
- 2 evőkanál vörös thai currypor
- 1 konzerv (400 ml) kókusztej
- 1 liter csirkehúsleves (vagy halleves)
- 1 evőkanál növényi olaj
- 1 evőkanál vöröshagyma szelet
- 2 kiskanál fokhagyma granulátum
- 1 kiskanál szárított citromnád vágott -ezt érdemes kis filterbe vagy teatojásba tenni, hogy utólag könnyen eltávolíthassuk, mivel kemény marad a citromnád
- 4-5 db szárított kaffír lime levél
- 1 piros kaliforniai vagy kápia paprika, szeletekre vágva
- 200 g gomba vagy sárgarépa, ízlés szerint, szeletekre vágva
- 2 evőkanál halszósz
- 1 evőkanál nádcukor
- 1 lime leve és reszelt héja
- Friss korianderlevél a tálaláshoz
Elkészítés:
- Melegítsd fel az olajat egy nagy fazékban közepes lángon, szórd bele a vöröshagymát, fokhagymát, a citromnádat és a thai curryport, majd pirítsd 1 percig, hogy az ízek kibontakozzanak.
- Öntsd hozzá a csirkehúslevest és forrald fel.
- Add hozzá a kaffír lime leveleket, a piros paprikát és a gombát vagy szeletelt sárgarépát. Főzd 5-7 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
- Öntsd bele a kókusztejet és keverd jól össze. Forrald fel újra, majd csökkentsd a hőt.
- Tedd bele a garnélarákot és főzd további 5-8 percig, amíg a garnélarák rószíszínűvé válik.
- Ízesítsd halszósszal, nádcukorral, lime levével és reszelt héjával és keverd jól össze.
- Tálald forrón, vágott, friss korianderlevéllel megszórva.