Ha a citromnád levelét megvágjuk vagy megtörjük, megjelenik citrusos illata, amellyel citromzamatot ad a vele főzött ételeknek.
A citromnád kemény levele nyersen fogyasztásra alkalmatlan, ha darabokban kerül felhasználásra, akkor azt tálalás előtt el szokták távolítani.
A citromnád termékünk 1-2 cm-es darabokra vágott levelekből áll.
Kényemesebb megoldásként, őrölt citromnádat is kínálunk.
Ázsiában gyakran használják halételek és csípős mártások ízesítésére, őrölten pedig levesekhez adják és húsételekre szórják. Illik a kókusztejhez és tenger gyümölcseiből, halból készült ételekhez. Dél-Amerikában teát készítenek belőle forrázás után.
Ettől eltérő fűszernövény az itthon ismert citromfű, amely ugyan felhasználásban hasonlít: aromája miatt ez is javasolt halas és szárnyas ételekhez egyaránt, valamint gyógyteaként is alkalmazzuk. Megjelenésében azonban más, ugyanis levele a mentára emlékeztet és lágyszárú, így tálalás előtt az ételekből nem szükséges eltávolítani.
Tárolás: fénytől védett, száraz, hűvös helyen.