A fahéj egészben vagy töretként forraltbor, likőrök, kompótok, gyümölcslevesek ízesítésére, vagy dekorációs célokra is használható, kedvelt összetevője karácsonyi gasztroajándékoknak finom illata és esztétikus megjelenése miatt.
Az egész fahéjrudak egységesen 8 cm-es méretben kaphatóak. Súlyuk azonban nagyon különböző, a kéregvastagságtól függ, így 2-12 g között van egy darab. Átlagosan 1 kg-ban pedig kb. 175 rúddal lehet számolni.
Melyiket válasszuk, mi a különbség, ceyloni vagy cassia fahéj?
Egy egész BLOG bejegyzést szenteltünk a témának, olvasd el ide kattintva: Mi különbözteti meg a ceyloni valódi fahéjat és a cassia vera fahéjat?
Ha érdekel az is, hogyan készül a ceyloni fahéj, gyere velünk fahéjat szüretelni a BLOG-on: A ceyloni fahéj nyomában Srí Lankán
Tárolás: fénytől védett, száraz, hűvös helyen.