Tárolás: fénytől védett, száraz, hűvös helyen.
A sáfrány a legdrágább fűszer a készleten lévő fűszereink közül, igazi kis különlegesség minden egyes szála.
Drágaságát a feldolgozás módja adja, ugyanis Iránban a Crocus sativus virágának vörös színű termőit és bibéit egyenként csipedik az asszonyok és gyűjtőzik szép sorba azért, hogy színesítsük, gazgagítsuk vele az ételeket. Közel 150.000 virágra van szükség 1 kg sáfrány elkészítéséhez.
Viszont ereje is óriási, egyetlen gramm sáfrány is több száz liternyi vizet változtat sárgává. Ezért ezt a fűszert lédig formában is csak 25 g-os kiszerelésben áruljuk, de ennél kisebb, 100x125 mg-os kitasakolt kiszerelés is elérhető.
Ízében, illatában a sáfrány aromás illatú, kesernyés fűszer, a leveseket, szószokat sárgára festi. Hagyományosan rizottók, paella, curryk fűszerezésére is használják a nemzetközi konyhában.
Óvatosan szabad csak alkalmazni olyan termékekben, ételekben, amelyek terhes nők számára készülnek, mert fogyasztása ellenjavallott a terhesség alatt.
Érdekesség: nem tévesztendő össze a sáfrányos szeklicével, amely inkább csak színezésre alkalmas, az ízvilága nem is közelít a valódi sáfrányhoz, viszont nagyságrendekkel olcsóbb nála.