„Fűszerek nélkül főzni olyan, mint vonósok nélkül szimfóniát írni.”  Stuart Farrimond

Kérdése van? +36-30/5209293

Curry por - Madras

A Madras curry por talán a legismertebb curry por, amely az indiai Madras városáról kapta a nevét. Madras, mai nevén Chennai, Dél-Indiában található és híres gazdag kulináris hagyományairól. Jellegzetes, intenzív ízvilága miatt kedvelt számos étel elkészítéséhez.

Ízesíthetsz vele húsokat, zöldséges ételeket, leveseket és szószokat. A gazdag ízvilág és a chili enyhén pikáns íze különlegessé teszi az ételeket, és elhozza hozzátok is az autentikus indiai konyha ízét.

Összetevők: koriander, római kömény, görögszénamag, kurkuma, babérlevél, tengeri só, chili


Átlagos tápértékek 100 g termékben:
Energia: 1288 kj/308 kcal
Zsír: 13 g
amelyből telített zsírsav: 0 g
Szénhidrát: 54 g
amelyből cukrok: 1 g
Fehérje: 13 g
Só: 4 g

Tárolás: fénytől védett, száraz, hűvös helyen.

Receptajánlónk: A Curry por - Madras a konyha sokoldalú és ízletes alapanyaga, amely autentikus indiai ízeket varázsol az asztalra. Változatosabbá teheted currys ételeidet, ha alkalmanként másik curryporral ízesíted az alábbi ételeket, válogathatsz az Ananászos, Jáva, Thai és Zöld curry termékeink között is.

 

  1. Madras Csirke Curry

Hozzávalók:

  1. Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben, és pirítsd meg a csirkét, majd add hozzá hagymákat és a madras curryport és keverd jól össze.
  2. Öntsd hozzá a kókusztejet, és főzd közepes lángon 20-25 percig, amíg a csirke megpuhul.
  3. Sózd ízlés szerint, és tálald rizzsel vagy naan kenyérrel.

 

  1. Madras Zöldség Curry

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál Curry por - Madras
  • 1 evőkanálnyi vöröshagyma szelet
  • 1 kiskanál fokhagyma granulátum
  • 1 cukkini kockára vágva
  • 2 sárgarépa szeletekre vágva
  • 1 paprika kockára vágva
  • 200 g konzerv csicseriborsó lecsepegtetve
  • 400 ml kókusztej
  • 2 evőkanál olaj
  • Tengeri só (ízlés szerint)
  1. Melegítsd fel az olajat egy nagy serpenyőben, pirítsd meg a cukkinit, a sárgarépát és paprikát
  2. Szórd meg madras curryporral, és keverd jól össze.
  3. Add hozzá a csicseriborsót és a kókusztejet, majd főzd 15-20 percig.
  4. Sózd ízlés szerint, és tálald friss korianderlevéllel és rizzsel.

 

  1. Madras Lencse Dal

Hozzávalók:

  1. Melegítsd fel az olajat egy lábasban, add hozzá a lencsét és a madras curryport és pirítsd őket össze kb 1 percig.
  2. Add hozzá a paradicsomot, majd öntsd fel a zöldséglevessel.
  3. Forrald fel, majd csökkentsd a hőt, és főzd lassú tűzön 25-30 percig, amíg a lencse megpuhul.
  4. Sózd és borsozd ízlés szerint, és tálald naan kenyérrel vagy rizzsel.

 

Részletek

A termékeken található jelölések, címkék minden esetben tartalmazzák az azokra vonatkozó széles körű információt, míg itt a webshopban néhány esetben csak szűk körű kötelező informácó jelenik meg. Változások esetén előfordulhat, hogy azokat nem tudjuk kellő gyorsasággal az itteni termékinformáció során feltüntetni, ezért kérjük, hogy minden esetben olvassa el a címkét. Amennyiben mégis kérdése merül fel, további információra van szüksége, kérjük jelezze ügyfélszolgálatunknak.

Adatok
Tömeg
1 kg
Zsákos minimum rendelhető mennyiség
5 kg