A Madras curry por talán a legismertebb curry por, amely az indiai Madras városáról kapta a nevét. Madras, mai nevén Chennai, Dél-Indiában található és híres gazdag kulináris hagyományairól. Jellegzetes, intenzív ízvilága miatt kedvelt számos étel elkészítéséhez.
Ízesíthetsz vele húsokat, zöldséges ételeket, leveseket és szószokat. A gazdag ízvilág és a chili enyhén pikáns íze különlegessé teszi az ételeket, és elhozza hozzátok is az autentikus indiai konyha ízét.
Összetevők: koriander, római kömény, görögszénamag, kurkuma, babérlevél, tengeri só, chili
Átlagos tápértékek 100 g termékben:
Energia: 1288 kj/308 kcal
Zsír: 13 g
amelyből telített zsírsav: 0 g
Szénhidrát: 54 g
amelyből cukrok: 1 g
Fehérje: 13 g
Só: 4 g
Tárolás: fénytől védett, száraz, hűvös helyen.
Receptajánlónk: A Curry por - Madras a konyha sokoldalú és ízletes alapanyaga, amely autentikus indiai ízeket varázsol az asztalra. Változatosabbá teheted currys ételeidet, ha alkalmanként másik curryporral ízesíted az alábbi ételeket, válogathatsz az Ananászos, Jáva, Thai és Zöld curry termékeink között is.
- Madras Csirke Curry
Hozzávalók:
- Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben, és pirítsd meg a csirkét, majd add hozzá hagymákat és a madras curryport és keverd jól össze.
- Öntsd hozzá a kókusztejet, és főzd közepes lángon 20-25 percig, amíg a csirke megpuhul.
- Sózd ízlés szerint, és tálald rizzsel vagy naan kenyérrel.
- Madras Zöldség Curry
Hozzávalók:
- 2 evőkanál Curry por - Madras
- 1 evőkanálnyi vöröshagyma szelet
- 1 kiskanál fokhagyma granulátum
- 1 cukkini kockára vágva
- 2 sárgarépa szeletekre vágva
- 1 paprika kockára vágva
- 200 g konzerv csicseriborsó lecsepegtetve
- 400 ml kókusztej
- 2 evőkanál olaj
- Tengeri só (ízlés szerint)
- Melegítsd fel az olajat egy nagy serpenyőben, pirítsd meg a cukkinit, a sárgarépát és paprikát
- Szórd meg madras curryporral, és keverd jól össze.
- Add hozzá a csicseriborsót és a kókusztejet, majd főzd 15-20 percig.
- Sózd ízlés szerint, és tálald friss korianderlevéllel és rizzsel.
- Madras Lencse Dal
Hozzávalók:
- Melegítsd fel az olajat egy lábasban, add hozzá a lencsét és a madras curryport és pirítsd őket össze kb 1 percig.
- Add hozzá a paradicsomot, majd öntsd fel a zöldséglevessel.
- Forrald fel, majd csökkentsd a hőt, és főzd lassú tűzön 25-30 percig, amíg a lencse megpuhul.
- Sózd és borsozd ízlés szerint, és tálald naan kenyérrel vagy rizzsel.