Tárolás: fénytől védett, száraz, hűvös helyen.
A kurkuma az élelmiszeriparban egyrészt ehető festékként használatos, így részt vesz levesek, szószok, sajtok, tészták és a vaj színezésében.
Másrészt jótékony hatásai miatt felfedezték az egészségtudatos élelmiszeripari termékek gyártói is, ma már kapszulázva, porban, más fűszerekkel gyógynövényekkel keverve sokan rendszeresen fogyasztják. Fő hatóanyaga a kurkumin, ezért ügyelünk arra, hogy magas kurkumintartalmú, 2% feletti terméket tartsunk készleten. Közvetlen fogyasztásra az itt bemutatott hőkezelt kurkumapor termékünket ajánljuk.
Összetevője számos fűszerkeveréknek, így a currypornak is ő adja a sárgába hajló színét.
Hatalmas mennyiségben termelik Indiában, amely a világ első kurkumatermelő és exportáló országa, mi is onnan kapjuk az őrölt és egész kurkumát. A kurkuma növény gyökerét fogyasztjuk, a termés nagyrészét porrá őrölve értékesítik.