„Fűszerek nélkül főzni olyan, mint vonósok nélkül szimfóniát írni.”  Stuart Farrimond

Kérdése van? +36-30/5209293

Mustármag barna

Mustármag, barna

A mustármag eredete, természetes élőhelye

A mustármag a káposztafélék családjába tartozó, kifejezetten a magjáért termesztett növény magja. A feltehetően a Közel-Keletről származó mustármag római közvetítéssel került Európába, ahol azóta is megterem akár a konyhakertben is. Az őrölt, és az egészben kapható sárga mustármag mellett ismert a barna mustármag is, melyet leginkább a francia konyhaművészet bordeaux-i és dijoni mustárjának alapanyagaként használnak.

Milyen ételekhez használható a mustármag barna, egész változata?

  • A barna mustármag csípősebb, erősebb és kesernyésebb aromájú, mint a fehér, vagy sárga mustármag, pirításkor enyhe diós ízt kap.
  • Pirított változatát a dél-kelet-ázsiai, jellemzően indiai konyha használja curry és hüvelyesekből készült - bab, csicseriborsó, lencse – ételeihez.
  • A csípős csatnik, céklából, káposztából készült savanyúságok és egytálételek elkészítéséhez, valamint páclevekhez használhatjuk a mustármag barna, egész változatát.
  • Grillezett és egyben főtt, sült hús- és halételeknek egyedi ízt kölcsönöz.

Tárolás: fénytől védett, száraz, hűvös helyen.

Részletek

A Mustármag (barna) rendelésével kapcsolatos egyéb információk

 

  • A mustármag (barna) 250 grammos kiszerelésben és 1000 grammos kiszerelésben is elérhető.
  • A termékeken található jelölések, címkék minden esetben tartalmazzák az azokra vonatkozó széles körű információt, míg itt a webshopban néhány esetben csak szűk körű kötelező informácó jelenik meg.
  • Változások esetén előfordulhat, hogy azokat nem tudjuk kellő gyorsasággal az itteni termékinformáció során feltüntetni, ezért kérjük, hogy minden esetben olvassa el a címkét.
  • Amennyiben mégis kérdése merül fel, további információra van szüksége, kérjük jelezze ügyfélszolgálatunknak.
Adatok
Zsákos minimum rendelhető mennyiség
5 kg
Hasonló termékek