A tormapor csípős ízű zöldség alapanyag, amely bármilyen étel ízét feldobhatja. A tormaport többféleképpen is felhasználhatjuk, attól függően, hogy mit készítünk, és mennyire erős ízt szeretnénk.
A tormapor adhatjuk például szószokhoz, mártásokhoz, öntetekhez. Egy egyszerű tormamártás elkészítéséhez keverd simára a tejfölt, a majonézt, a citromlevet, a sót és a tormaport. Ez remek kísérője marhasültnek vagy lazacnak, de zöldségekkel, kekszekkel vagy chipsekkel is tálalható rágcsálnivalóként vagy előételként.
Mivel azonban a tormapor meglehetősen csípős - kevés is elég lehet, fokozatosan adagold.
Nyugodtan kísérletezz a különböző receptekkel és felhasználási módokkal, ha gazdagítani vagy zöldség-hangsúlyossá szeretnéd tenni ételed.
Felbontás után zárt tárolóban tartandó, csomósodásra hajlamos.
Átlagos tápértékek 100 g termékben:
Energia: 1197,8 kj/285,5 kcal
Zsír: 1,13 g
amelyből telített zsírsavak: 0,19 g
Szénhidrát: 72,41 g
amelyből cukrok: 31,16 g
Fehérje: 10,58 g
Só: 0,09 g
Elérhető 1000 g-os és 250 g-os tasakos kiszerelésben is.
Tárolás: fénytől védett, száraz, hűvös helyen.