A cukkini por az egyik legszínesebben használható növényi alapú összetevő.
Készíthetsz vele például zöldséglevest vagy krémlevest készítesz, ám először csak egy teáskanálnyi cukkini port adj hozzá, és igazítsd fokozatosan az ízlésedhez.
Ugyanakkor a cukkini por a liszt helyettesítésére is használható a pékárukban. Ez izgalmas módja lehet annak, hogy tápanyagokat és rostokat adj a péksüteményekhez, miközben csökkented annak kalóriatartalmát. Ha a lisztet cukkini porral szeretnéd helyettesíteni, kezdd a receptben előírt liszt ¼-ének behelyettesítésével, és fokozatosan növeld a mennyiséget, ahogyan szükséges. A cukkini porral készült sütemények kissé sűrűbbek lehetnek, ezért előfordulhat, hogy a sütési időt ennek megfelelően növelni kell.
Végül, a cukkini por hozzáadható turmixokhoz, smoothiekhoz, mártásokhoz, amely gazdag, pikáns és zöldség-hangsúlyos ételt eredményez. Természetes ételszínezékként is használható olyan receptekben, amelyek zöld színezéket igényelnek, például burgonyapürében, tésztákban vagy süteményekben.
Átlagos tápértékek 100 g termékben:
Energia: 1373,8 kj/327 kcal
Zsír: 5,76 g
amelyből telített zsírsavak: 1,51 g
Szénhidrát: 56 g
amelyből cukrok: 45 g
Fehérje: 21,8 g
Só: 0,36 g
Elérhető 1000 g-os és 250 g-os tasakos kiszerelésben is.
Tárolás: fénytől védett, száraz, hűvös helyen.