Paradicsom por (Kína)
Ez a kínai termőhelyi paradicsom por világosabb színű a másik, európai termékünknél, érzékenyebb a fényre, felbontás után hajlamos a csomósodásra. Ezért fokozottan igaz, hogy fénytől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó.
Milyen ételekhez használható a paradicsom por?
A paradicsom por alapvetően ugyanazokhoz az ételekhez használható, mint a paradicsom, ahol a mennyiségi kitétel és a rostos állag nem, ám az intenzív paradicsomíz számít.
Felbontás után zárt tárolóban tartandó, rövid idő alatt csomósodásra hajlamos, színe gyorsan fakul ha napfény éri.
- Hús- és zöldséglevesek, gulyások, paprikások aromáját és színét jelentősen gazdagítja.
- Kifejtő babból készült egytálételek - például chili, babfőzelék – és saláták színét és aromáját teltebbé varázsolja.
- A paradicsom por már kis mennyiségben is gazdag aromát kölcsönöz a legkülönfélébb ételeknek, kiválóan harmonizál például a bazsalikommal, majorannával, oreganoval, kakukkfűvel, pirospaprikával.
- A hagyományos, paradicsomalapú mediterrán tésztafélék, szószok, mártások elkészítésében kitűnő partner a paradicsom por.
- A vagdalt húsból készült húspogácsáknak, csőben sült, vagy rakott hús- és zöldségételeknek szép színt és gazdag aromát kölcsönöz.
- A csiperkegombából készült levesek és paprikások élvezeti értékét is jelentősen emeli.
Átlagos tápértékek 100 g termékben:
Energia: 1335,1 kj/ 317,6 kcal
Zsír: 3,44 g
amelyből telített zsírsavak: 0,48 g
Szénhidrát: 66,85 g
amelyből cukrok: 45,2 g
Fehérje: 15,12 g
Só: 0,21 g
Elérhető 1000 g-os és 250 g-os tasakos kiszerelésben is.
Tárolás: fénytől védett, száraz, hűvös helyen.