Tárolás: fénytől védett, száraz, hűvös helyen.
A szárított finom, aromás, tisztított oregano íze rendkívüli, nagyon karakteres ízt ad az ételeknek. Figyelni kell azonban a a fűszer minőségére, ugyanis több változatban elérhető, más-más illóolajtartalommal, ízzel.
A legmagasabb illóolajtartalmú oregano (2-4 % között) ugyan ma is beszerezhető, de napjainkban elterjedtebb az 1-2%-os illóolajtartalmú termék.
Az oregano illik sajtok készítéséhez, valamint más sajtos, pl. fetasajtos vagy tojásos ételek ízesítéséhez, friss salátákhoz, és szinte mindenhez, amiben paradicsom van.
Fertőtlenítő hatása is ismert, ezért az egészségtudatos termékeknek is fontos összetevője.
A szárított oregano fő exportőre ma Törökország, valamint erősödik Görögország exportképessége is az ottani oregano jó minősége miatt. De ezenkívül megterem Peruban, Chilében is és itt Magyarországon is.