A sütőtök por egyik leggyakoribb felhasználási módja egyszerűen az ízesítés, sokrétűen használható vegán alapanyag. A sütőtök port levesekhez, ragukhoz és mártásokhoz adhatjuk, hogy gazdag, diós ízt adjunk nekik.
Turmixokba, smoothie-ba vagy joghurthoz is keverhető, hogy tápláló zöldséges alapot és ízt adj hozzá. A sütőtök por másik felhasználási módja a süteményekhez, például muffinokhoz, kenyerekhez és tortaalapokhoz való felhasználás, ahol a liszt egy részét tudod helyettesíteni a sütőtök porral. Ráadásul finom, édeskés sütőtök ízt kölcsönöz, így csökkenteni tudod a hozzáadandó cukor mennyiségét.
De ha egyszer elkezded használni, nyugodtan kísérletezz a különböző receptekkel és felhasználási módokkal, ha gazdagítani vagy zöldség-hangsúlyossá szeretnéd tenni ételeid.
Összetevői: sütőtök, trikálcium-foszfát max. 2%
Felbontás után zárt tárolóban tartandó, rövid idő alatt csomósodásra hajlamos, csak kis mennyiségű, max. 2% csomósodás-gátlót tartalmaz.
Átlagos tápértékek 100 g termékben:
Energia: 1417,8 kj/334,6 kcal
Zsír: 1,12 g
amelyből telített zsírsavak: 0,58 g
Szénhidrát: 72,74 g
amelyből cukrok: 30,9 g
Fehérje: 11,19 g
Só:0,03 g
Elérhető 1000 g-os és 250 g-os tasakos kiszerelésben is.
Tárolás: fénytől védett, száraz, hűvös helyen.