„To cook without spices is like composing an orchestral opus without a string section.” Stuart Farrimond

Kérdése van? +36-30/653-8274

NEW

BIO Juniper Berries 1000g

A boróka bogyói termés után először zöldek majd egy évig a növényen érlelődnek, mely idő alatt hamvaskékből fekete színűvé változnak.

Élelmiszeripari felhasználásuk többrétű, mert nemcsak a vadhúsok legfőbb fűszere, de italok készítéséhez is használják: különleges zamata rendkívül jól érvényesül alkoholos italokban így például a ginnek a borókabogyó nagyon jellegzetes ízt ad, valamint Felvidéken a borovicska, Erdélyben a fenyőíz borókából készül.

A borókabogyó sokféle illóolajat tartalmaz, ezeknek köszönheti étvágygerjesztő, fertőtlenítő, izomlazító hatását.

Vadhúsok páclevéhez feltétlen adjunk borókabogyót, az íze fűszeresen édes, kicsit gyantás illatú, jellegzetes fenyő illatra emlékeztetve és csípős aromájú fűszer. Elsősorban vaddisznó, nyúl és vadgalamb pácolásánál használják, de szokták birka, marha és disznóhúsból készült ételekhez is adni, valamint savanyúkáposztához, vörös és fehér káposztához is.
Szétnyomkodva vagy egy kicsit összetörve jobban érvényesül az aromája, de az erős íz miatt keveset használjunk belőle. Jól érvényesülnek az ízek, ha a borókát babérlevéllel, feketeborssal, mustármaggal, fokhagymával, majorannával, kakukkfűvel kombináljuk.

Felhasználására számos ötletet gyűjtöttünk össze Pinterest oldalunkon itt: Pinterest Boróka

Tárolás: fénytől védett, száraz, hűvös helyen.

Details

A termékeken található jelölések, címkék minden esetben tartalmazzák az azokra vonatkozó széles körű információt, míg itt a webshopban néhány esetben csak szűk körű kötelező informácó jelenik meg. Változások esetén előfordulhat, hogy azokat nem tudjuk kellő gyorsasággal az itteni termékinformáció során feltüntetni, ezért kérjük, hogy minden esetben olvassa el a címkét. Amennyiben mégis kérdése merül fel, további információra van szüksége, kérjük jelezze ügyfélszolgálatunknak.

Info
Weight
1 kg/db