Fokhagyma pehely
A fokhagyma pehely
A fokhagyma pehely a fokhagyma granulátumhoz és a fokhagymaporhoz hasonlóan szárított, őrölt fokhagyma, méretét tekintve nagyobb a fokhagyma granulátumnál.
Hogyan készül a fokhagyma pehely?
A nyers fokhagymát gerezdekre bontják, héját eltávolítják, majd aprítják. A méret attól függ, hogy granulátumot, vagy pelyhet állítanak elő a fűszernövényből. Az aprított fokhagymadarabokat ezután szárítják, majd csomagolják. A szárított fokhagyma pehely intenzív ízű fűszer, melyet szinte majdnem ugyanazokhoz az ételekhez használható, mint a fokhagyma granulátum, vagy fokhagymapor.
Milyen ételekhez használható a fokhagyma pehely?
- Többek között levesek, pörköltek, szószok, főzelékek, húskenyerek, pástétomok ízesítésére használjuk.
- Különleges aromát kölcsönöz a különböző kelt tésztákból készült süteményeknek és pékárunak is.
- Páclevekhez és salátaöntetekhez inkább a fokhagymaport, vagy fokhagyma granulátumot ajánlott használni.
A fokhagyma pehely adagolásának más fokhagymából készült termékekhez viszonyított arányai:
- 2 teáskanál fokhagyma pehely = 1 teáskanál fokhagyma granulátum = 1/2 teáskanál fokhagymapor.
- 1 gerezd fokhagyma = 1/2 teáskanál fokhagymapehely = 1/8 teáskanál fokhagymapor.
Tárolás: fénytől védett, száraz, hűvös helyen.