A fokhagyma szárítása során tartósítják a fűszert, így a beltartalom - az illóolajok, vitaminok, ásványi anyagok - sokkal hosszabb ideig maradnak a növénybe zárva. A fokhagyma granulátum körülbelül 1 mm szemcseméretű szárított, őrölt fokhagyma, melynek íze intenzívebb a szintén szárított, fokhagyma pehelynél és a finomabbra őrölt fokhagyma porénál.
A fokhagyma granulátum adagolási arányai:
- ¼ teáskanál fokhagyma granulátum= 1 közepes gerezd nyers fokhagyma
- 1 teáskanál fokhagyma granulátum= ½ teáskanál fokhagymapor
Milyen ételekhez használható a bio fokhagyma granulátum?
Minden olyan ételhez, amihez alapvetően is használunk nyers fokhagymát, adható – helyettesítésként – fokhagyma granulátum.
Ízesíthetünk vele:
- zöldség, hús- és halételeket,
- egytálételeket,
- grillezett és sült ételeket,
- leveseket,
- szószokat,
- mártásokat,
- túró-, sajt-, és vajkrémeket egyaránt.
Tárolás: fénytől védett, száraz, hűvös helyen.