„Fűszerek nélkül főzni olyan, mint vonósok nélkül szimfóniát írni.”  Stuart Farrimond

Kérdése van? +36-30/5209293

Fahéjrúd Ceyloni 250g

Melyiket válasszuk, mi a különbség, ceyloni vagy cassia fahéj?

3 alapvető különbség van a Ceylonról, azaz Sri Lankáról származó és az Indonéziából vagy Vietnámból származó Cassia fahéjak között.


1. A külcsín: a ceyloni fahéj vékonyabb rétegekből álló, emiatt jobban hasonlít egy kézzel sodort vékony szivarhoz, és színében világosabb-sárgásbarnább mint a cassia, amely vastagabb kéregből vágott és szürkésebb színű.

2. A belbecs: a ceyloni fahéj őrleményének illata, íze kissé szolídabb, de kellemesen összetett. A cassia íze nemcsak aromásabb, de erősebb, azaz csípősebb is. A csípőssége az egyik ok, amiért a cassiával csínján kell bánni. A másik pedig a kumarintartalma. A ceyloni fahéjjal összevetve a cassia kumarintartalma annak százszorosa is lehet. Ez alapvetően, egy csipet fahéj használatánál, amikor a gramm törtrésze jut egy főre, még ekkor sem jelentős. Azonban gyógyászati célokra, kapszulás alkalmazásokra, csak és kizárólag a ceyloni fahéjat javasoljuk, amelynek kumarintartalma kicsi.

3. Árkülönbség: a ceyloni fahéj ára többszöröse a cassiának.

Tárolás: fénytől védett, száraz, hűvös helyen.

Részletek

A termékeken található jelölések, címkék minden esetben tartalmazzák az azokra vonatkozó széles körű információt, míg itt a webshopban néhány esetben csak szűk körű kötelező informácó jelenik meg. Változások esetén előfordulhat, hogy azokat nem tudjuk kellő gyorsasággal az itteni termékinformáció során feltüntetni, ezért kérjük, hogy minden esetben olvassa el a címkét. Amennyiben mégis kérdése merül fel, további információra van szüksége, kérjük jelezze ügyfélszolgálatunknak.

Adatok
Tömeg
250 g/db