Himalaya fekete finomszemcsés kősó
A Himalaya fekete, finomszemcsés kősó eredete
A modern, egészségtudatos életszemlélet terjedésével a „himalájasó” viszonylag rövid idő alatt rendkívüli népszerűségre tett szert. Természetes lelőhelyén egykor egy nagykiterjedésű, ősi tenger volt, mely többezer év alatt kiszáradt, majd medre megsüllyedt. A mai Pakisztán területén magasodó hegyekből származó Himalaya fekete finomszemcsés kősó több mint 75 különböző nyomelemet és ásványi anyagot tartalmaz, a jelentős élettani hatással bíró elemekben leggazdagabb sófajták egyike. A finomítás, majd az őrlés folyamatával a Himalaya fekete finomszemcsés kősó színe halványbarna árnyalatúvá válik.
Milyen ételekhez használható a Himalaya fekete finomszemcsés kősó?
A Himalaya fekete finomszemcsés kősó az egyik legtisztább és legelőnyösebb élettani hatásokkal bíró sófajta, mely nemcsak táplálkozási, de terápiás jellemzőkkel is rendelkezik. A főzéshez, fűszerként használt Himalaya fekete finomszemcsés kősó intenzívebb ízzel rendelkezik az általános asztali sóhoz képest, ezért jóval kevesebb kell belőle. Általános asztali sóként használható sókülönlegesség a Himalaya fekete finomszemcsés kősó.
- Sült, párolt és pörkölt, valamint grillezett hús- és halételek íze egyaránt fokozható a Himalaya fekete finomszemcsés kősó segítségével.
- Hús- és zöldséglevesek, zöldsaláták, zöldségekből készült egytálételek ízét harmonikusabbá varázsolja a Himalaya fekete finomszemcsés kősó.
- Előpácoláshoz és utánsózáshoz egyaránt használható sófajta.
- Mártások, szószók, sajt- és vajkrémek ízét erőteljesebbé varázsolja a Himalaya fekete finomszemcsés kősó.
- Dekorációs célokra sütemények, desszertek, sültek, saláták szórataként is alkalmazható.
Tárolás: fénytől védett, száraz, hűvös helyen.