Himalaya rózsaszín finomszemcsés kősó
A Himalaya rózsaszín, finomszemcsés kősó eredete
A modern, egészségtudatos életszemlélet terjedésével a halvány rózsaszín árnyalatban pompázó „himalájasó” viszonylag rövid idő alatt rendkívüli népszerűségre tett szert. Természetes lelőhelyén egykor egy nagykiterjedésű, ősi tenger volt, mely többezer év alatt kiszáradt, majd medre megsüllyedt. A mai Pakisztán területén magasodó hegyekből származó Himalaya rózsaszín finomszemcsés kősó több mint 75 különböző nyomelemet és ásványi anyagot tartalmaz, a jelentős élettani hatással bíró elemekben leggazdagabb sófajták egyike. Rózsás árnyalatát a benne lévő vasnak köszönheti.
Milyen ételekhez használható a Himalaya rózsaszín finomszemcsés kősó?
Más sófajtákhoz képest a Himalaya rózsaszín, finomszemcsés kősó enyhén édeskés ízjelleggel bír, ettől függetlenül általános asztali sóként használható, mondhatni multifunkcionális sófajta.
- A Himalaya rózsaszín finomszemcsés kősó páratlan ízharmóniát alkot az ananásszal.
- A curry jellegű ételekben a Himalaya rózsaszín finomszemcsés kősó igazi otthonossággal alkot telt, gazdag ízeket.
- Édes ízhatása miatt a Himalaya rózsaszín finomszemcsés kősó kiválóan alkalmas:
- gyümölcssaláták,
- hűsítő italok, pl.: jégkása, sörbet,
- édes desszertek,pl.: pudingok, sütemények, valamint
- kávé és karamella alapú öntetek, fagylaltok és krémek ízesítésére is használható.
Tárolás: fénytől védett, száraz, hűvös helyen.