Fűszervaj fűszerkeverék
Összetevői: tengeri só, paradicsom, paprika, fokhagyma, vöröshagyma, póréhagyma, petrezselyemlevél, fűszerek
Milyen ételekhez használható a Fűszervaj fűszerkeverék?
Nevéből adódóan elkészítése rendkívül egyszerű:
- Vegyük azt a vajat, margarint, növényi margarint, krémet, amit ízesíteni szerenténk, hagyjuk kisebb ideig szobahőmérsékleten, hogy könnyen elkeverhető legyen benne a fűszerkeverék.
- Majd adjuk hozzá ízlés szerinti mennyiségben a fűszerkeveréket.
- A keverék már mindent tartalmaz, így finom tengeri sót is, ezért sózást külön már nem igényel.
- A kész fűszervajat alufóliával hengerre formázottan kis időre hűtőbe tehetjük, hogy az ízek összeérjenek.
- A fűszervajat kenhetjük kenyérre, adhatjuk párolt zöldségek vagy húsételek mellé. A párolt vagy sült halat is különlegesen finommá varázsolja.
Tárolás: fénytől védett, száraz, hűvös helyen.