Chili pehely maggal
A chili pehely a chili paprika durva őrleménye, mely a húsosabb fajtájú chilipaprikák tartósításának egyik népszerű formája. Előnye, hogy jobban bírja a magasabb hőmérsékletet így akár a hagyományos kínai, vagy dél-kelet-ázsiai konyha ételeinek elkészítéséhez is biztonságosabban használható, mint a finomra őrölt chili, hiszen nem válik keserűvé az íze.
Hogyan készül a chili pehely?
A megmosott, majd magas hőmérsékleten megszárított chilipaprikát durva állagúvá darálják. Az előzetes szárítás azért szükséges, hogy a chili íze, aromája még intenzívebbé váljon, és főzés közben fokozatosan engedje ki magát.
Milyen ételekhez használható fel a chili pehely?
- Különböző szószok, levesek, pörköltek, hús- és zöldségételek ízesítéséhez használható.
- A grillételek igazán pikáns aromájúvá válnak, ha a marha, disznó, pulyka, vagy csirke bedörzsöléséhez, vagy előzetes pácolásához chili pelyhet is használunk.
- Egy csipetnyi leheletnyi chili pehely a hagyományos tojásételeknek a megszokottól eltérő ízharmóniát kölcsönöz.
Tárolás: fénytől védett, száraz, hűvös helyen.