„Fűszerek nélkül főzni olyan, mint vonósok nélkül szimfóniát írni.”  Stuart Farrimond

Kérdése van? +36-30/5209293

Chili pehely (maggal)

Chili pehely maggal

A chili pehely a chili paprika durva őrleménye, mely a húsosabb fajtájú chilipaprikák tartósításának egyik népszerű formája. Előnye, hogy jobban bírja a magasabb hőmérsékletet így akár a hagyományos kínai, vagy dél-kelet-ázsiai konyha ételeinek elkészítéséhez is biztonságosabban használható, mint a finomra őrölt chili, hiszen nem válik keserűvé az íze.

Hogyan készül a chili pehely?

A megmosott, majd magas hőmérsékleten megszárított chilipaprikát durva állagúvá darálják. Az előzetes szárítás azért szükséges, hogy a chili íze, aromája még intenzívebbé váljon, és főzés közben fokozatosan engedje ki magát.

Milyen ételekhez használható fel a chili pehely?

  • Különböző szószok, levesek, pörköltek, hús- és zöldségételek ízesítéséhez használható.
  • A grillételek igazán pikáns aromájúvá válnak, ha a marha, disznó, pulyka, vagy csirke bedörzsöléséhez, vagy előzetes pácolásához chili pelyhet is használunk.
  • Egy csipetnyi leheletnyi chili pehely a hagyományos tojásételeknek a megszokottól eltérő ízharmóniát kölcsönöz.

Tárolás: fénytől védett, száraz, hűvös helyen.

 

Részletek

A termékeken található jelölések, címkék minden esetben tartalmazzák az azokra vonatkozó széles körű információt, míg itt a webshopban néhány esetben csak szűk körű kötelező informácó jelenik meg. Változások esetén előfordulhat, hogy azokat nem tudjuk kellő gyorsasággal az itteni termékinformáció során feltüntetni, ezért kérjük, hogy minden esetben olvassa el a címkét. Amennyiben mégis kérdése merül fel, további információra van szüksége, kérjük jelezze ügyfélszolgálatunknak.

Adatok
Tömeg
1 kg
Zsákos minimum rendelhető mennyiség
5 kg