A céklát szeletelve szárítják, de ekként jellemzően nem kerül forgalomba, viszont porrá őrölve az élelmiszeriparban partnereink sokféleképpen hasznosítják, melyet színének köszönhet.
A húsipar nagy mennyiségben használja hústermékekhez, de az utóbbi időben felfedezték az egészségtudatos termékek gyártói, így többek között pl. paleo tipusú ételek és italok készítéséhez is javasolják. Tésztagyártóknak, pékségeknek is ajánljuk, de arra figyelemmel, hogy a cékla színe hő hatására kissé bomlik, így nagyobb menyiségben szükséges alkalmazni.
Átlagos tápértékek 100 g termékben:
Energia: 1536 kj/364 kcal
Zsír: 0,8 g
amelyből telített zsírsavak: 0,14 g
Szénhidrát: 67,2 g
amelyből cukrok: 67,2 g
Fehérje: 12 g
Só: 1,15 g
Tárolás: fénytől védett, száraz, hűvös helyen.