Tárolás: fénytől védett, száraz, hűvös helyen.
A zellermagot kenyérfélék illetve sós aprósütemények tetejére szórva használják, valamint ízletes frissítő ital készíthető vele: a paradicsomlevet jéggel elkeverjük és tetejére zellermagot szórunk.
A zellermagot monofűszerként használva tojás- és halételek készítéséhez valamint sült zöldségek tetejére szórva is változatos ízeket nyerhetünk.
A zeller magjának hasonló az íze a gumóhoz, azonban annál keserűbb és csípősebb, ezért kisebb mértékben alkalmazandó.
A zellerrel két jellegzetes fűszerkeverék is készül.
Az első a zellersó, amit két nagyon kedvelt ételhez-italhoz adnak: italként a Bloody Maryhez keverik vagy a pohár peremét fűszerezik vele, de más zöldség alapú turmixok, smoothiek ízesítésére is kiváló.
Ételként pedig állítólag a rántottcsirkés gyorsétterem titkos fűszerének egyik összetevője, de sült burgonya és egyéb sült zöldségek. szórásához is alkalmazható, de még popcorn egyedi ízesítésére is használják az USA-ban.
És miből áll? Az őrölt zellermagot sóval (megfelelő miőségű sóval) kell egyenlő arányban (vagy ha ez túl erőteljes akkor 1/2 zeller, 2/3 só arányban) keverni. Kézműves és házias jellegű termékek készítői morzsolt zellervelet is adnak hozzá, ezáltal a fűszerkeverék színesebb és illatosabb lesz.
A zellerborshoz pedig az őrölt fekete borsot keverjük őrölt zellermaggal és saláták, levesek, egytálételek ízesítéséhez használják.
Megtalálja kínálatunkban még a zellerlevelet és a zellergyöképort is.