Perzsa kék finomszemcsés kősó
A perzsa kék finomszemcsés kősó eredete
A mai Észak-Irán területén bányászott, perzsa kék gyémántként is emlegetett kősó igazi ritkaságnak számít. Az ásványi összetevőkben és nyomelemekben gazdag perzsa kék só rendkívüli színe valójában optikai csalódás. A kék szín a só különleges kristályszerkezetéből adódik, melyet a kristályosodás folyamatát nagyban befolyásoló hatalmas nyomás alakít ki. A perzsa kék só esztétikus megjelenése és intenzív ízfokozó hatása miatt az ókor óta a legkeresettebb sófajták közé tartozik, népszerűsége évezredek óta töretlen. A finomítatlan perzsa kék só íze kiemelkedően markáns, mely a finomítás folyamata során sokat szelídül, míg elnyeri azt a lágy harmóniát, mellyel képes a legkülönfélébb ételeknek is exkluzív ízhatást kölcsönözni.
Milyen ételekhez használható a perzsa kék finomszemcsés kősó?
A perzsa kék finomszemcsés kősó igazi gourmet só, minden ételfélét teljesebbé, ízben harmonikusabbá varázsol. Minden korszakban a kifinomultság és fényűzés védjegye volt, ebből a presztízséből mit sem vesztett az eltelt idős során.
- A perzsa kék finomszemcsés kősó kivételes ízt kölcsönöz a marhahúsnak, ideális választás a fehér halakhoz és a tenger gyümölcseihez, különösképpen jól harmonizál a garnélából készült különlegességekkel.
- Akár marha bélszínből, akár vörös tonhalból készítik a carpaccio-t, a perzsa kék só tökéletes választás az étel ízének fokozására.
- A szarvasgomba alapú ételek exkluzivitását szintén emeli a selymesen lágy ízű perzsa kék só.
Tárolás: fénytől védett, száraz, hűvös helyen.