Inka só - rózsaszín Fleur de Sel
Az inka só - rózsaszín Fleur de Sel eredete
Az inkák aranyaként is emlegetett rózsaszín sókülönkegességet a perui Andokban található Maras környéki sótavakból nyerik. A hagyományos módon, kézzel „szüretelt” só világszerte ismert kivételes élettani előnyeiről, valamint ízhatásáról.
Színét a benne lévő magnéziumnak és vasnak köszönheti, ezenkívül kálciumot és cinket is tartalmaz. Az inka, vagy más néven perui rózsaszín só körülbelül nyolcszor olyan sós, mint az általánosan használt asztali sók, ezért jóval kevesebbre van szükség az ételek ízesítéséhez. Teltebb és gazdagabb harmóniában egyesíti az ételek természetes ízét és az egyéb fűszerek összhatását az inka rózsaszín só.
Milyen ételekhez használható az inka só - rózsaszín Fleur de Sel?
Az inka só ropogós állagánál fogva leginkább befejező sózásra, utósózásra alkalmas sókülönlegesség.
- Az inka rózsaszín só a legkülönfélébb ételfajtáknál alkalmazható a levesektől az egytálételeken át a sült, párolt hús- és halételekig, beleértve a tenger gyümölcseit is.
- Dekorációs elemként zöldsaláták, desszertek szórataként, és koktélok díszítésére is használható az inka só.
Tárolás: fénytől védett, száraz, hűvös helyen.