„Fűszerek nélkül főzni olyan, mint vonósok nélkül szimfóniát írni.”  Stuart Farrimond

Kérdése van? +36-30/5209293

Nigella mag 250g

Tárolás: fénytől védett, száraz, hűvös helyen.

A nigellát több néven is ismerjük: fekete köményként, fekete hagymamagként és kerti katicavirágként is ugyanarra a fűszerre gondolunk.

A nigella nagyrészét Indiában és Szíriában termesztik.

Fűszerként való felhasználásában a nigella nagyon hasonlít a szezámmagra, hiszen ugyanúgy péksüteményekhez is használják valamint nigellaolajat is készítenek belőle.
Kenyerekre, pogácsákra ma már itthon is gyakran szórják.

Emellett a török, a keleti és az indiai konyha közkedvelt fűszere, itt jellegzetes ízesítője az egyiptomi lepénykenyérnek, de ugyanígy főzelékekbe, zöldséges ételekbe, salátákba és húsos fogásokhoz is adják. Konyhai felhasználása során a szárazon pirítás élénkíti ízeit, zamatát.

A nigella a bengáli öt fűszerkeverék egyik összetevője is, valamint fűszerkeverékekben jól harmonizál pl. chilivel, fokhagymával, gyömbérrel, korianderrel és kurkumával is.


A nigellaolajnak rendkívül széles a felhasználása, egyrészt egészségügyi okokból, hiszen jótékony hatásai között ismert az allergiára és asztmára gyakorolt hatása, de a kozmetikai iparban a bőrre ugyanúgy javasolják.

Érdekesség: ismereteink szerint Kleopátra is a nigella magjából nyert olajat tett a fürdővizébe, Nofretiti pedig az arcbőrét kente be vele.

 

Részletek

A termékeken található jelölések, címkék minden esetben tartalmazzák az azokra vonatkozó széles körű információt, míg itt a webshopban néhány esetben csak szűk körű kötelező informácó jelenik meg. Változások esetén előfordulhat, hogy azokat nem tudjuk kellő gyorsasággal az itteni termékinformáció során feltüntetni, ezért kérjük, hogy minden esetben olvassa el a címkét. Amennyiben mégis kérdése merül fel, további információra van szüksége, kérjük jelezze ügyfélszolgálatunknak.

Adatok
Tömeg
250 g/db