Összetevők: kurkuma, ceyloni fahéj, gyömbér, feketebors.
Tárolás: fénytől védett, száraz, hűvös helyen.
Az ún. Aranytej már régóta közkedvelt ital a keleti kultúrákban, ahol hagyományosan az esti, nyugodt órákban, melegen fogyasztják.
Számtalan kedvező hatását a csipet feketebors felerősíti, a finom ceyloni fahéj pedig még ízesíti is.
Összetevőinek jótékony hatása:
Kurkuma:
- gyulladásgátló hatású
- fokozza a sejtek oxidatív stressz elleni védekezését
- antioxidáns
Ceyloni Fahéj:
- hangulatjavító, kiváló afrodiziákum
- vércukor szintet egyensúlyba hozza
- gyomorerősítő, emésztésjavító
Gyömbér:
- gyomornyugtató és emésztésjavító
- fájdalomcsillapító
Feketebors:
- zsírégető, serkenti az anyagcserét
- élénkít
Tea Tipp:
1-2 csapott teáskanál fűszerkeveréket keverjen el egy bögre meleg tejben, mandulatejben stb. és édesítse ízlés szerint.