Kenyérfűszer Mediterrán
Összetevői: fokhagyma, paradicsom, spenótlevél, fűszerek
Milyen ételekhez használható a mediterrán ízvilágú kenyérfűszer?
- Kenyeret, bagettet, gyökérkenyeret, ciabattát, más péksüteményeket ízesíthetünk vele.
- A formázás előtti utolsó hajtogatásnál vagy gyúrásnál adagoljuk a kenyértésztához, ízlés szerinti mennyiségben (min. 3-4 evőkanállal egy vekni kenyérhez).
- Élesztős vagy kovászos kenyér készítéséhez is használható.
- Sót nem tartalmaz, tehát a kenyértészta sózása a használt receptnek megfelelően történik.
- A keverékben lévő zöldségek és fűszerek a a hétköznapi kenyérsütéshez kényelmes, gyors fűszerezést biztosítanak, ugyanakkor változatossággal, a mediterrán nyár ízeivel dobják fel a kenyeret.
Tárolás: fénytől védett, száraz, hűvös helyen.