Kenyérfűszer Hagymás
Összetevői: fokhagyma, vöröshagyma, metélőhagyma, póréhagyma
Milyen ételekhez használható a hagymás ízvilágú kenyérfűszer?
- Nemcsak kenyeret, bagettet, gyökérkenyeret, ciabattát, de pogácsákat, húsos batyukat, más péksüteményeket is ízesíthetünk vele.
- Az utolsó kelesztés előtt, vagy más péksüteményeknél még a formázás előtt adagoljuk a tésztához, jól eloszlatva abban, ízlés szerinti mennyiségben (min. 3-4 evőkanállal egy adag tésztához).
- Élesztős, kovászos vagy leveles tésztákhoz is használható.
- Sót nem tartalmaz, tehát a tészta sózása a használt receptnek megfelelően történik.
- A keverékben lévő hagymák és zöldfűszerek a hétköznapi kenyérsütéshez kényelmes, gyors fűszerezést biztosítanak, ugyanakkor a krémes, kenyérben sült hagymák változatos, friss ízekkel dobják fel a péksüteményünket.
Tárolás: fénytől védett, száraz, hűvös helyen.