A galanga gyökér egész, szárított formában kiváló fűszer, amely széles körben felhasználható a konyhában.
A galanga egy trópusi növény gyökeréből nyert fűszer, amely kellemes, édeskés és enyhén csípős ízével egyedivé teszi az ételeket.
Komplex ízeivel rendkívül jól kihozza az ízeket a tengeri ételekből, de remekül illik szárnyas és marhahúsból késztült ételekhez, valamint zöldséges ragukhoz is. Pikáns ízt ad nemcsak a mártásoknak, de a pácleveknek, sőt a savanyúságoknak is. Citromnáddal és lime-levéllel együtt gyakran fűszerezi a thai-leveseket.
Gazdag illóolajokban és antioxidánsokban, így nemcsak ízletes, de egészséges választás is. Ideális húsételek, curryk és szószok fűszerezésére, de használhatjuk levesek, raguk és zöldségételek ízesítésére is.
Tárolás: fénytől védett, száraz, hűvös helyen.