„Fűszerek nélkül főzni olyan, mint vonósok nélkül szimfóniát írni.”  Stuart Farrimond

Kérdése van? +36-30/5209293

Feketebors egész

A világban a só után a 2., itthon a fűszerpaprika után a 3. helyen áll a feketebors fogyasztásban.

A Piper nigrum termése, a leszüretelt zöld bogyótermést napon szárítják addig, amíg a külső héja megkeményedik és megfeketedik (belső magja fehér marad). Ez a feketebors a legcsípősebb a három Peper nigrum termés közül (zöldbors, fekete és fehérbors) közül, egyben a legkeresettebb, mivel nemcsak fűszerként, hanem olajtartalmának kivonásához is használják. Tipusai (termőterületük alapján): Tellicherry, Malabar, Sarawak, Lampong.

 

Érdekesség, hogy árát évszázadokkal ezelőtt is aranyárban mérték, már az ókori Rómában is a borskereskedőket "borszsákoknak" nevezték, akik borsos áraiknak köszönhették gazdagságukat.

Tárolás: fénytől védett, száraz, hűvös helyen.

Részletek

A termékeken található jelölések, címkék minden esetben tartalmazzák az azokra vonatkozó széles körű információt, míg itt a webshopban néhány esetben csak szűk körű kötelező informácó jelenik meg. Változások esetén előfordulhat, hogy azokat nem tudjuk kellő gyorsasággal az itteni termékinformáció során feltüntetni, ezért kérjük, hogy minden esetben olvassa el a címkét. Amennyiben mégis kérdése merül fel, további információra van szüksége, kérjük jelezze ügyfélszolgálatunknak.

Adatok
Tömeg
1 kg
Zsákos minimum rendelhető mennyiség
5 kg
Hasonló termékek