„Fűszerek nélkül főzni olyan, mint vonósok nélkül szimfóniát írni.”  Stuart Farrimond

Kérdése van? +36-30/5209293

Borsikafű morzsolt

Mivel a borsikafű zöldfűszer, bátran és nagyobb mennyiségben adható az ételekhez ott, ahol a borsos íz fontos.


Gyermekek ételében, fűszerszegény diétában kiválóan pótolja a borsot. A borsikafű vagy csombor az erdélyi konyha alapfűszere a lestyán mellett.

Az élelmiszeriparban legnagyobb mennyiségben kolbászfélék fűszerezésére használják, de a babbal készült ételekhez, így pl. chilis babhoz is fontos fűszer. Németországban babfűnek is hívják, mert csökkenti a hüvelyesek (bab, lencse) felfúvó, puffasztó hatását.

Érdekesség: már az ókorban az istenek eledelének tartották igen erős illata miatt. A bors elterjedése előtt is az ételek fűszerezésére, csípőssé tételére használták alapfűszerként. A borssal szemben az az előnye, hogy csípős íze egyéb kellemes aromaanyagokkal egészül ki. Túladagolásakor viszont a csípősségen túl a keserű íz dominál.

Tárolás: fénytől védett, száraz, hűvös helyen.

Részletek

A termékeken található jelölések, címkék minden esetben tartalmazzák az azokra vonatkozó széles körű információt, míg itt a webshopban néhány esetben csak szűk körű kötelező informácó jelenik meg. Változások esetén előfordulhat, hogy azokat nem tudjuk kellő gyorsasággal az itteni termékinformáció során feltüntetni, ezért kérjük, hogy minden esetben olvassa el a címkét. Amennyiben mégis kérdése merül fel, további információra van szüksége, kérjük jelezze ügyfélszolgálatunknak.

Adatok
Tömeg
1 kg
Zsákos minimum rendelhető mennyiség
5 kg