„Fűszerek nélkül főzni olyan, mint vonósok nélkül szimfóniát írni.”  Stuart Farrimond

Kérdése van? +36-30/5209293

BIO Mustármag sárga őrölt 1000g

A mustármag a káposztafélék családjába tartozó, kifejezetten a magjáért termesztett növény magja. A feltehetően a Közel-Keletről származó mustármag római közvetítéssel került Európába, ahol azóta is megterem akár a konyhakertben is. Barna, és sárga változatát egészben, vagy porrá őrölve használják.

Milyen ételekhez használható a mustármag sárga, őrölt változata?

A mustármag alapvetően az ázsiai, amerikai, afrikai, görög és francia konyha alapanyaga. A mustármag sárga, őrölt változatának jelentős a gyakorlati haszna, hiszen alkalmazása megtakarítja a mustármag őrlésének, darálásának terhét. Az őrölt, sárga mustármag nyilvánvalóan elveszíti az egész mustármag felhasználási lehetőségeinek egy részét, ugyanakkor számos módon bővül az alkalmazása.

 

  • A sárga, őrölt mustárt, vagy mustárlisztet leginkább a mustár angolszász változatánál alkalmazzák, ekkor a már előre megőrölt/darált mustármagot keverik ki vízzel, ecettel, fűszerekkel.
  • Az őrölt, sárga mustármag alapvetően azokhoz az ételekhez adagolható, melyekhez mustárt használnánk, például különféle mártások ízesítéséhez, grillezett húsételek előpácolásához.
  • A tejszínes hús- és zöldségraguknak, zöldfűszeres tokányoknak különleges, savanykás ízt kölcsönöz a sárga, őrölt mustár.

Tárolás: fénytől védett, száraz, hűvös helyen.

Részletek

A termékeken található jelölések, címkék minden esetben tartalmazzák az azokra vonatkozó széles körű információt, míg itt a webshopban néhány esetben csak szűk körű kötelező informácó jelenik meg. Változások esetén előfordulhat, hogy azokat nem tudjuk kellő gyorsasággal az itteni termékinformáció során feltüntetni, ezért kérjük, hogy minden esetben olvassa el a címkét. Amennyiben mégis kérdése merül fel, további információra van szüksége, kérjük jelezze ügyfélszolgálatunknak.

Adatok
Tömeg
1 kg/db