„Fűszerek nélkül főzni olyan, mint vonósok nélkül szimfóniát írni.”  Stuart Farrimond

Kérdése van? +36-30/5209293

Chili pehely (maggal)

Chili pehely maggal

A chili pehely a chili paprika durva őrleménye, mely a húsosabb fajtájú chilipaprikák tartósításának egyik népszerű formája. Előnye, hogy jobban bírja a magasabb hőmérsékletet így akár a hagyományos kínai, vagy dél-kelet-ázsiai konyha ételeinek elkészítéséhez is biztonságosabban használható, mint a finomra őrölt chili, hiszen nem válik keserűvé az íze.

Hogyan készül a chili pehely?

A megmosott, majd magas hőmérsékleten megszárított chilipaprikát durva állagúvá darálják. Az előzetes szárítás azért szükséges, hogy a chili íze, aromája még intenzívebbé váljon, és főzés közben fokozatosan engedje ki magát.

Milyen ételekhez használható fel a chili pehely?

  • Különböző szószok, levesek, pörköltek, hús- és zöldségételek ízesítéséhez használható.
  • A grillételek igazán pikáns aromájúvá válnak, ha a marha, disznó, pulyka, vagy csirke bedörzsöléséhez, vagy előzetes pácolásához chili pelyhet is használunk.
  • Egy csipetnyi leheletnyi chili pehely a hagyományos tojásételeknek a megszokottól eltérő ízharmóniát kölcsönöz.

Tárolás: fénytől védett, száraz, hűvös helyen.

 

Részletek

A chili pehely maggal rendelésével kapcsolatos, egyéb információk

  • A chilipehely maggal 250 grammos  és 1000 grammos kiszerelésben is rendelhető.
  • A termékeken található jelölések, címkék minden esetben tartalmazzák az azokra vonatkozó széles körű információt, míg itt a webshopban néhány esetben csak szűk körű kötelező informácó jelenik meg.
  • Változások esetén előfordulhat, hogy azokat nem tudjuk kellő gyorsasággal az itteni termékinformáció során feltüntetni, ezért kérjük, hogy minden esetben olvassa el a címkét.
  • Amennyiben mégis kérdése merül fel, további információra van szüksége, kérjük jelezze ügyfélszolgálatunknak.

 

Adatok
Zsákos minimum rendelhető mennyiség
5 kg
Hasonló termékek